Superman
Dia
Wednesday, 8 March 2017 | 07:53 | 0 superr
Bismilah , 

Hi ! Dah lama aku tak update blog aku ni , kalau aku update pun bukan ade orang nak baca (hewhewhew) . Tahun 2017 , tahun yang agak sibuk untuk aku . Suka duka macam macamlah . Sekarang ni aku duduk lepak dekat Mcd sungai isap oleh sebab rumah sewa aku tu agak kuno dan tak ada wifi yang "LAJUUUUUU" namatey macam Mcd punye ni . 

Okay ! kenapa title macam tu ? Mestilah aku nak cerita tentang orang yang aku sangat hargai sekarang ni . Kenapa ? 1001 kisah yang agak banyak aku dengan dia kongsi bersama . "Dia" tu mestilah seorang perempuan , #AkuBukanGay (hahaha) dan pada tahun ni aku dah create satu account Ig iaitu Himpunanlawakrandom #HLR . Aku ingat nak buat side income guna Ig tu tapi kalau dah sibuk macam ni , memang tak ah nak usik sangat ig tu . 

Berbalik pada "dia" tu , aku kenal dia dari sem satu . Aku duk chat dia hari-hari ingatkan aku betepuk sebelah tangan rupanya masa Birthday dia yang ke 19 baru dia bagitahu apa yang dia rasa selama ni .Fuhhhh! Nasib aku tak buat keras hati masa tu , kalau tak melepas woi ! "Dia" ni ciri-ciri perempuan yang sangat perfect bagi aku . Sebab apa ? "Dia" banyak sedarkan aku tentang hal dunia dan akhirat . Banyak nasihat aku , dengar masalah aku . Walaupun dia terasa dengan aku , dia tak bagitahu aku . Dia pendam sampai satu masa aku buat masalah dan masa tu dia tak boleh tahan baru dia luahkan semuanya . 

Panjang juga aku taip kali ni , mungkin aku dah makin dewasa kot . Dapat berfikir secara lebih kreatif dan enovatif , (Kejablah , nak perasan ni) Untuk awak yang tengah baca post ni , orang harap awak akan bersama dengan orang sebab orang dah letak harapan 100% dekat awak . Orang dah tak macam dulu lagi , peragai lama orang pun dah makin hilang . Dah jadi makin pendiam , jadi makin pemalu , taktau macam mana hafizilqman yang banyak kacau orang boleh jadi pendiam . Aku pun pelik dengan diri aku . 

Last Words orang untuk awak , "Kahwin lepas degree" Sebab ayat tu orang sentiasa chat awak . Tu lah berjanji lagi dengan orang (hihihi) Oh ya ! Minggu depan goodluck untuk lauching product , takpayah repeat repeat k . Taknak repeat , nak wen awey .

Salam...
SAYA MAHU JADI SUPERMAN AWAK (ii)
Monday, 21 December 2015 | 12:17 | 0 superr
2 Tahun kemudian...

Pada masa ini Diaa dengan Asy sibuk dengan pelajaran . Diaa sudah tidak seperti dulu lagi , tidak selekeh Dan comot seperti dulu . Oh ! Dan Diaa Dan Asy sudah tidak satu sekolah lagi disebabkan Asy terpaksa berpindah ke sekolah di Terengganu *Cerita aku baca jela* 

Oh ! Lupa , Asy Dan Diaa sudah lama tidak berjumpa semenjak Asy berpindah ke Terengganu . Mereka hanya ber"wasek" sahaja . Aliran yang diambil sama mereka berdua itu . Walaupun sudah lama tidak berjumpa tetapi mereka Masih sayangkn satu sama lain Dan saling mempercayai .

Tinggal beberapa bulan hendak SPM , Diaa minta Asy supaya "Awak ikut haluan awak , saya ikut haluan saya" dalam bahasa simplenya "kita putus" . Antara sebab ? Alaaaa , macam tak pernah buat pula korang ni , mestilah Alasanya "Saya nak fokus belajar" . 

Pada masa tu Asy teringat akan kata kawan sepermainanya dulu pesan  pada dirinya sejauh mana mereka berpisah jika jodoh mereka kuat pasti bertemu . Asy pegang kuat dengan kata kata itu , Asy tidak layan mana mana perempuan selepas itu Dan menjadi sombong Dan kedekut ilmu dengan Perempuan akibat dari perbuatan Diaa . 

Selepas beberapa hari ingin menduduki SPM , pelbagai halangan Dan rintangan yang ditempuhi oleh Asy antaranya bangun lewat ke Dewan peperiksaan Dan paling tidak dia lupakan, terlupa pakai baju sekolah . Nasiblah rumahnya Si Asy tu sebelah sekolah je . 

Selang beberape minggu , tamat sudah peperiksaan SPM . Ada dalam seminggu juga Asy duduk rumah mengabiskan beras je , Asy mari terfikir untuk bekerja . Berasa berani dan berjalan seperti seorang Askar menuju kearah Maknya didapur dengan penuh keyakinan dia tanya Mak dia "Mak ! Asy nak keje harini jugak !!!" . Slamber badak Mak dia jawab "Boleh! tapi duit gaji separuh separuh tau😎" .

Kat 10minit juga dia berfikir habis semua formula Matematik digunakan untuk kira gajinya yang tinggal jika bagi Mak nya separuh . Dalam hati dia berkata"Takpalah , Mak aku juga yang besarkan aku dari sebesar taik hidung dibahagi tujuh sampaikan sebesar gajah dibelah dua dah ni" . Lantas Dan lantak apa nak jadi dia bersetuju dengan syarat Mak dia bagi . 

Pada waktu itu juga dia bergegas menjadi seorang Mat rempitzzz yang inginkan pekerjaan . Dah habis satu Kuala Terengganu dia terokai tapi takde juga kerja kosong , last last dia lepak la kejab dekat kedai NaspuRani Cafe , secara kebetulan terjumpalah kawan sekolah dia dulu . Al Maklumlah dah seminggu tak jumpa mesti ah rasa rindu tu Ade sikit kan ? Elok je semua dah Sampai apa semua , Asy ni nak pergi Bayar . Masa Bayar dia nampak dekat kuanter tu "Kerja Kosong" elok tertampal dekat betul betul tepi kuanter . Penuh keyakinan Asy tanya "Kak , kerja kosong ni ada lagi tak ?" . Kak tu suruh tu sat nak panggil manager kedai tu , cakap punya cakap manager tu suruh tinggalkan Nombor telefon . Lepas tinggal nombor telefon Asy baliklah ke rumah dia . Petang tu dia dapat panggilan tidak dikenali , dia angkatlah lepastu Asy dengar suara lelaki kata "Esok awak free ? KALAU free esok start kerja k" , Asy dengan perasaan gembiranya dapat kerja sampaikan terkencing dalam seluar dia tak sedar sebab terlampau takut dengan panggilan tidak dikenali dengan suaranya seakan akan Ah Long . 

Bersambung...
SAYA MAHU JADI SUPERMAN AWAK
Wednesday, 7 November 2012 | 05:41 | 0 superr
SAYA MAHU JADI SUPERMAN AWAK
di tulis 100% 
Oleh Hafizi Luqman . 

Di pagi sabtu , Diaa bangun baru bangun dari tidur , 
itu pom mama diaa kejutkan . 
Diaa seorang gadis berumur 15 tahun ,
Diaa seorang yang Bijak dan aktif tapi kurang berdisplin , 
Diaa juga seorang yang aktif di sekolah ,
Nama penuh Diaa adalah Nur Nadiaa , 
tapi dia lebih suka dikenali dengan nama diaa . 
Diaa ada seorang kawan baik lelaki bernama Iman Asyraff 
Iman Asyraff atau dikenali Asy , 
Iman Asyraff ni seorang yang sangat displin , 
tapi kurang menyerlah dalam pelajaran . 
Asy dengan diaa , sangat sangat rapat ! 
Setiap masalah diaa , 
diaa ceritakan kat Asy ,
Suatu hari Diaa ceritakan yang dia suka kat seseorang , 
Asy mula rase tercabar kerana dalam diam , 
 Asy menaruh harapan untuk menjadi SUPERMAN kepada Diaa , 
Asy mula mengatekan bahawa lelaki yang Diaa suka tu banyak masalah , 
Masa itulah Diaa dan Asy mula bertengkar besar ,
Pada mulanya, Kawan Diaa bernama Ika tidak berapa ambik kesah ,
tapi lama kelamaan ika berasa ingin menemukan Diaa dan Asy untuk berbaik semula , 
Ika merancang untuk menemukan di taman reakasi , 
 Asy pakai baju Alaala SUPERMAN , dan Diaa berpakaian SUPERMAN jugak , 
Kenape diaorg pakai baju sama ? 
sebab itu adalah rancangan ika .
Semasa berjumpa mereka tidak melihat 1 sama lain , 
selepas itu , 
ika tinggal Diaorg berduaan , 
Asy mulakan perbualanya dengan kata kata keramatnya
 "Wei ! Aku lapar ni bila nak balik ni ?! ?" 
 Asy meminta maaf  dengan guruannya itu dan atas apa yang berlaku ,
dan Asy mengExplainkan kenape dia tak bagi Diaa berkawan dengan budak lelaki tu . 
lepas itu Diaorg berdua Teman Tapi mesra balik dengan penambah perisa "Cinta" untuk melengkapi pasangan Unmatured pada masa itu .
"As long as we trust each other"
   Bersambung... 

Older Post